Torekällberget

Högt beläget med utsikt över Södertälje ligger Torekällbergets Friluftsmuseum, Södertäljes alldeles egna ”lilla skansen”. Här kliver man rakt in i den sörmländska historien.

Torekällbergets friluftsmuseum berättar om Södertäljes historia i mitten på 1800-talet. På några hundra meter kan du göra en resa från landsbygden till staden som den såg ut för 200 år sedan. Här finns stadskvarter och gårdar från 1700- och 1800-talen.

På bondgården finns naturligtvis många olika lantrasdjur som t.ex. griskultingar, killingar, hästar och kaniner som bara är några av de djur man har möjlighet att se

Lillgården är en favorit bland barnen. En kulturhistorisk miniatyrgård med lada för höhoppning, en separat stuga att pyssla och leka i. Intill finns en smådjurshage där man kan klappa lamm och killingar. Här finns också den vackra dammen och väderkvarnen som är Torekällbergets symbol.

Kontakt och bokning

Kontakta Torekällberget direkt för att förboka.

Torekällberget
Telefon: 08-523 014 22
(förfrågan och bokning)
E-post: torekallberget@sodertalje.se

Förfrågan att hyra buss görs här på hemsidan. Självklart kan du även ringa oss och få personlig service på telefon 08-257 257.